współpraca opłaca

Zaczęty przez Andy13, Paź 02, 2023, 12:19 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Andy13

Siemanko.

Jeżeli potrzebujecie projekt i wykonanie domku do 70m2 bez pozwolenia to zapraszam. Projekty mamy przeróźne. Drewno, murowane, w stylu minmalstycznym, a nawet góralskim. W przypadku zainteresowania proszę o priv prześlę zdjęcia i materały

Pozdrawam Andy

julstories

Hejka,

Ja zaczynałam od dropshippingu. Na początku promocja na mediach społecznościowych, bo to akurat potrafię. Później dużo cierpliwości, pierwszy rok to tak wyszłam na zero. Później sama zaczęłam wysyłać swoje paczki. Dodawałam tam jakieś gifty i dodatki, co podobało się kupującym. Firma się rozrosła, a my zastanawiamy się czy nie zacząć produkcji własnych produktów. Tylko to już zupełnie inna bajka. Może ktoś ma doświadczenie?

Chromatic

Siemanko.

Fajna sprawa. Odezwę się później. Ja natomiast prowadzę detaling na zagórzańskiej w Warszawie. Zaczęło się od pasji, chłopaki raz czy dwa furkę zostawili na warsztatcie i tak poszło. Charakter mam taki, że nie odpuszczam to firmę rozwijałem, jak wpadniecie to sami zobaczycie kto teraz u nas furki zostawia hehe. Pozdro

Patson

Te domki to spoko opcja, myslałem o takich 1-2 gdzieś w ładnej okoli, nawet wynajem takiego jest teraz spoko opcją? Poproszę ofertę na PRIV. Z naszej strony to głównie usługi IT. Tworzyliśmy trochę własnego oprogramowania, ale teraz też mamy ludzi odpowiedzialnych za jakieś bieżące zlecenia. W e-commerce też działamy, gdyby przydała Wam się kiedykolwiek taka sprawa, to śmiało. Grażyna łączy ludzi hehe

julstories

To chyba prawda. Ja uwielbiam takie miejsca. Jak najmniej ludzi, blisko natury. Te współczesne są bardzo zadbane i oferują naprawdę piękne wyposażenie. Ja bym się nie zdecydowała, bo to jednak praca z ludźmi, oni chcą odpocząć, trzeba im dogodzić, to trzeba lubieć lub mieć ludzi hehe. Ja natomiast z chęcią odwiedzę jako gość, albo wyposażę w parę produktów ode mnie hehe :) Dajcie znać

Chromatic

Zgadzam się z Wami. A powiedz proszę jak to jest z tymi startupami? Niektórzy to mówią, że ściema na maksa i hajs doją, a z drugiej strony wszyscy i wszędzie innowacja. Niedługo to będzie innowacja innowacji. Tak pytam, bo ekspansja w każdym biznesie wskazana :D

Andy13

Ze startupami róźnie bywa. Poznałem kilku i nie ma żadnej reguły, jak wszędzie, ludzie to ludzie. Są ambitne projekty, niektóre nadambitne przez co nierealne, ale to już zależy kto jak potrafi inwestorów przekonać. Marketing to zawsze to samo, przełom, rewolucja i innowacja. Na co dzień nie korzystam, ale moda z Ameryki

julstories

Tak, ale mimo wszystko biznes potrzebuję innowacji. My w sklepie też zawsze szukamy czegoś nowego, jakoś klientów chcemy zaskoczyć, także ja to rozumiem. Kwestia chyba, że trochę się to wszystko za bardzo rozrosło.

Zastanawiam się ostatnio nad włączeniem właśnie do oferty jakiś produktów cyfrowych, może ktoś ma doświadczenie?

julstories

Co masz na myśli mówiąc produkt cyfrowy?

Ja mam inne pytanie. Mamy ten e-commerce i ciśniemy głównie B2C, ale czasami kupują u nas małe firmy, bo pewne produkty nam się pokrywają, jakieś wizytówki ładne, długopisy itd.

Chcielibyśmy trochę więcej podziałać w B2B, ale brakuje trochę doświadczenia, jak kierować ofertę? Na co patrzycie jak robicie zakupy dla firmy? Tylko cena???

Patson

Nie tylko współpraca opłaca, ale cierpliwość. Ponad rok szukamy klienta do startupu i dopiero zaczynamy rozmowy z kolejnym. Także tak.

Produkt cyfrowy to całkiem szeroka nisza. To może być kurs, a może film, czy też cokolwiek innego, nawet program komputerowy, także fajnie jakbyś to sprecyzował.

Ja na umowę o pracę nigdy nikogo nie zatrudniałem. B2B lub vesting lub zlecenie i wszystko gra.

Chromatic

Cyfrowo to my się reklamujemy. Google ADS dajemy i Facebook, kilka tysi miesięcznie i rzeczywiście oferta dociera do szerokiego grona. Mamy gościa co wali grafiki z AI, dokleja samochody i wychodzi petarda. Efektowny obrazek i reklama w internecie pomagają, ale nie opierałbym na tym całości. Najważniejszy to tzw. klient powracający