Siemanko

Zaczęty przez Chromatic, Paź 16, 2023, 03:23 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Chromatic

Siemanko zakładam wątek do pogaduch. Ja jestem Michał i zajmujemy się detalingiem pod Warszawą. Jak tam u Was?

julstories

Cześć,

Ja działam z e-commerce. Na początku były to raczej damski asortyment, ale teraz coraz szerzej. Ogólnie spoko, pracowałam i w sumie zaczęłam od dropshippingu. Puszczałam zajawki na facebooku i ludziom się w miarę podobało. Ogólnie najważniejszą lekcją było dla mnie to, żeby podążać za tym co mówią, chcą ludzie, a nie "tak jak mi się wydaje". Dużo kłótni z partnerem oto, ale koniec końców otwieramy niedługo magazyn pod Warszawą :)

Patson

Super, tylko proszę nie rozmawiajmy o polityce, żaden Kaczyński czy Tusk, szanujmy się i rozmawiajmy o biznesie :)
Ja mogę się pochwalić, udało mi się ostatnio nabyć, pierwszego w życiu Patka! Co prawda pasja do zegarków może być kosztowna, to dla mnie to są małe dzieła sztuki, piękne, precyzyjne, symboliczne. Ale w końcu jest Patek Philippe! Model to Patek Philippe Travel Time. Kocur :D

julstories

Ooo gratulacje. Zegarki to w ogóle nie moja bajka. Ja kolekcjonuje za to torebki, ale tylko te oryginalne i niecodzienne. Nie kupuję za często, ale właśnie jako nagrodę za jakiś sukces. Nowy klient, albo duża sprzedaż, to warto to celebrować. Małe sukcesy i duże w biznesie to ważna sprawa. Jak duży sukces to duża torba hahah!

robieBiz

Cześć i czołem. Witam z gastro :) Prowadzę róźne restauracje i bistro od kilku lat. To akurat rodzinny biznes, ale ja zaczynałem od swojego foodtrucka. W Polsce z gastro jest bardzo różnie. Z jednej strony mamy jeszcze perełki PRLu czy gastro rodem z lat 90, a z drugiej mamy i 2 gwiazdki Michelin w Krakowie, czy Nutę w Warszawie z 1 gwiazdką. Ciekawa sprawa. Ja zawsze chciałem przystępny produkt. Prosty i tani, ale świeży i dobrze zrobiony. I tak zaczęło się od...ziemniaka, ale na patencie, odpowiednio pokrojone i idealnie skarmelizowane :) z FINE DINING też się chciałem zmierzyć i coś tam działamy we Wrocławiu też. Tutaj już wyższa szkoła jazdy, jak ktoś zostawia 2-3K za obiad czy kolację, to musi być dopieszczony

Andy13

Fajnie się to czyta, dobrze wiedzieć, że jak się ma łeb na karku, trochę oleju w głowie, a przede wszystkim chęci to jednak można, nawet w Polsce :) Ja to właśnie głównie zajmuję się biurokracją. Wypełniam wnioski o dotację, pomagamy firmom w pozyskiwaniu funduszy zewnętrznych, do tego muszą być jakieś szkolenia i jest ok. Ogólnie średni poziom nie jest najwyższy, ale trafiają się prawdziwe perełki. Pozdro!

Chromatic

Fajowo, trochę się już tutaj gości uzbierało :) Może za jakiś czas jakieś spotkanie u Grażyny? Networking zawsze mile widziany... Teraz to ponoć podstawa